Benaudira

Goed horen lijkt zo vanzelfsprekend.

Goed horen lijkt zo vanzelfsprekend. Het is de basis voor goede communicatie en het helpt ons te oriënteren waar we zijn. Immers, wij horen onze omgeving. Het geluid dat wij horen wordt waargenomen en geregistreerd door de hersenen.

De weg van het geluid naar de hersenen bestaat uit meerdere stappen: van buitenste oor, naar uitwendige gehoorgang, naar trommelvlies, naar middenoor, naar binnenoor om vervolgens omgezet te worden naar zenuwimpulsen en dan via de hoor-zenuw in de hersenen terecht komen om daar verwerkt te worden.

Deze weg van het horen moet goed functioneren, zodat bijvoorbeeld spraakklanken optimaal worden herkend en van elkaar kunnen worden onderscheiden. Werkt deze weg niet optimaal dan kan de verwerking van het gehoorde problemen opleveren.

Is er een verstoring in deze weg door het midden- of binnenoor dan moeten deze door een KNO-arts behandeld worden. Is er echter sprake van verstoring van de centrale auditieve verwerking in de hersenen, dan kan de hoortraining van Benaudira helpen.

Het doel van de Benaudira – hoortraining is om door middel van het regelmatig beluisteren van geïndividualiseerde trainings-CD’s met muziek, spraak en geluiden, de centrale auditieve verwerking in evenwicht te brengen en te optimaliseren. Daardoor worden problemen zoals dyslexie, tinnitus, centrale slechthorendheid, AD(H)D, spraakstoornissen en problemen met auditief geheugen en concentratie positief beïnvloed.

In overleg wordt besloten om een audiogram te maken. Hierbij wordt uitgebreid in kaart gebracht hoe er gehoord wordt. Op basis van de uitslagen wordt er een persoonlijke trainings-CD gemaakt. De CD wordt thuis een aantal keren per week, steeds 10 tot 20 minuten met een koptelefoon beluisterd. Na 6 tot 12 weken wordt er een nieuw audiogram gemaakt om de veranderingen in kaart te brengen. Vervolgens wordt er nieuwe persoonlijke trainings-CD gemaakt passend bij de nieuwe situatie. In totaal bestaat de training uit 3 tot 5 van deze sessies.

Benaudira

Individueel en Gezin

Data: op afspraak
Waar: GelukkigHB Praktijk
Tijd: op afspraak

Meer informatie en aanmelden?

Bekijk ons volledig dienstenaanbod in de brochure.

Wij zijn op zoek naar een jeugd- en gezinswerker hoogbegaafdheid.

Pin It on Pinterest

Icons made by Dave Gandy from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY