Rots&Water

‘Waarom doen mijn handen niet wat mijn hoofd wil?’ is een vaak gehoorde zin van hoogbegaafde kinderen. De waarneming van de omgeving is intens, je weet hoe iets moet, hoe het werkt, hoe je sociaal moet zijn, wat de verwachtingen zijn. Alleen het lukt niet en zeker niet op het moment dat het van je verwacht wordt. Prikkels die je ervaart vanuit de omgeving zijn op dat moment vaak een extra belemmering. Het lukt niet om ze te negeren. Waarneming en onthouden gaan hand in hand, maar de actie naar het doen kost veel energie en vertraagt daardoor.

Hoogbegaafde kinderen voelen zich op zo’n moment gefrustreerd en niet begrepen. Hun inzet wordt niet gezien. Als de nadruk op het probleem komt te liggen en de ingezette hulp minimale verbetering geeft zal die frustratie toenemen. De nadruk komt te liggen op onmogelijkheden i.p.v. mogelijkheden, op onmacht i.p.v. kracht.
Deze intense waarnemingen en ervaringen die hoogbegaafde kinderen iedere dag weer op doen, hebben een plek nodig, moeten verwerkt worden. Hiervoor is (zelf)vertrouwen en (zelf)reflectie nodig. Wanneer hoogbegaafde kinderen zichzelf beter leren begrijpen krijgen ze meer grip op hun leven. Ze worden wie ze zijn en voelen zich gelukkiger.

De basis van Rots&Water, INPP, Benaudira en Wandelcoaching is doen, van je hoofd in je lijf komen en voelen, zowel voor kinderen als volwassenen. In de begeleiding wordt specifiek rekening gehouden met de gevoeligheden en het verhoogde bewustzijn.

ROTS&WATER

In de Rots&Water training ontwikkelen we d.m.v. fysieke oefeningen en spellen het lichaamsbewustzijn. Met een beter lichaamsbewustzijn ga je bij jezelf ontdekken en herkennen hoe je reageert in bepaalde (sociale) situaties. Hierdoor ontstaat een groter emotioneel bewustzijn. Door reflectiemomenten in de training ontwikkel je ook het zelfbewustzijn, je leert je kwaliteiten herkennen en je kracht en grenzen duidelijk en geloofwaardig aan te geven.

 

In de Rots&Water trainingen bij GelukkigHB wordt specifiek rekening gehouden met de gevoeligheden en het verhoogde bewustzijn van hoogbegaafde kinderen (en hun ouders).

Rots&Water

Individueel en Gezin

Data: op afspraak
Waar: GelukkigHB Praktijk
Tijd: op afspraak

Meer informatie en aanmelden?

Bekijk ons volledig dienstenaanbod in de brochure.

Pin It on Pinterest

Icons made by Dave Gandy from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY