Screening Hoogbegaafdheid

Afstemmen op de ontwikkelingsbehoeften van hoogbegaafde kinderen

Screening ‘(Hoog)begaafdheid In Zicht’ Deze screening wordt door GelukkigHB gebruikt als  hulpmiddel om beter af te kunnen stemmen op de ontwikkelingsbehoeften van hoogbegaafde kinderen.

Het doel van deze screening is om zo goed mogelijk zicht te krijgen op een kind om in te kunnen schatten of de leerling waarschijnlijk hoogbegaafd is en om te bepalen of en hoe er aan de ontwikkelingsbehoefte van het kind kan worden toegekomen.

Door doelgericht informatie te verzamelen, waarbij naar relevante kenmerken wordt gekeken die kunnen duiden op hoogbegaafdheid, kan op een efficiënte wijze een beter totaalbeeld van een kind verkregen worden dan op basis van oppervlakkige, toevallige waarnemingen het geval is.

Het is van belang dat dit gebaseerd is op het beeld van verschillende betrokkenen en andere beschikbare informatiebronnen. Door zowel objectieve als subjectieve informatie te combineren – afkomstig van verschillende betrokkenen en op verschillende manieren verkregen – ontstaat een nauwkeuriger beeld van een kind.

 

U ontvangt na de screening een uitgebreid rapport waarin de resultaten van het onderzoek zijn verwerkt met daaraan gekoppeld passende adviezen voor thuis en school.

Deze screening is te combineren met een afname van de NSCCT, om ook het leerpotentieel van een kind in kaart te brengen.

Screening Hoogbegaafdheid

Individueel en Gezin

Data: op afspraak
Waar: GelukkigHB Praktijk
Tijd: op afspraak

Meer informatie en aanmelden?

Bekijk ons volledig dienstenaanbod in de brochure.

Pin It on Pinterest

Icons made by Dave Gandy from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY