GelukkigHB in Zwolle heeft een vacature voor een 

jeugd- en gezinswerker hoogbegaafdheid

Functieomvang:

24 uur per week

Salarisindicatie:

Afhankelijk van opleiding en ervaringsjaren tussen de € 3.080,79 en € 4.601,31 bruto per maand op basis van een fulltime functie van 36 uur per week (CAO Jeugdwet).

 

GelukkigHB is in 2007 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot specialistische jeugdzorg op het gebied van hoogbegaafdheid. 

GelukkigHB is gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en richt zich op de 2 à 3% van alle jeugdigen in de leeftijd van 3 t/m 17 jaar die hoogbegaafd zijn. GelukkigHB helpt deze jeugdigen op te groeien tot een gezond persoon die zijn/haar/hen hoogbegaafdheid accepteert en zich op die manier met zijn/haar/hen volledige potentieel kan ontwikkelen in het dagelijkse leven. Naast de jeugdige begeleidt GelukkigHB ook actief de ouders van de jeugdige en mensen in zijn/haar/hen leef- en leeromgeving daar waar nodig.

We hebben als organisatie een verbindende rol tussen alle betrokkenen in de omgeving van de jeugdige. We bieden zowel individuele- als groepsbegeleiding aan jeugdigen en hun ouders. We werken met een multidisciplinair team. Menselijkheid en verbinding staan voorop in ons werk.  Ons team bestaat uit enthousiaste, gemotiveerde en deskundige mensen. We gaan bewust om met onze eigen ontwikkeling, sensitiviteit en groei. We voelen compassie voor onze cliënten en elkaar. 

GelukkigHB is op zoek naar een collega die met ons verantwoordelijkheid wil dragen voor de begeleiding van de jeugdige met als doel het groeiproces bij de jeugdige te stimuleren zodat deze zelfstandig verder kan ontwikkelen.

Functieomschrijving

Als jeugd- en gezinswerker hoogbegaafdheid geef je begeleiding aan hoogbegaafde jeugdigen en hun directe omgeving. Je werkt hiervoor nauw samen met de jeugdige, ouders en andere betrokkenen.

Je helpt met het opstellen en realiseren van een plan van aanpak en het hiertoe verlenen van individuele en/of groepsbegeleiding. Dit zodanig dat op basis daarvan de ontwikkeling van de jeugdige optimaal tot zijn recht kan komen. 

Je onderhoudt contact met alle partijen en koppelt dit terug naar betrokken collega’s.

Je legt je bevindingen schriftelijk vast in ons cliëntsysteem en middels verslagen voor betrokkenen.

Arbeidsvoorwaarden:

  • Een functie voor 24 uur per week
  • Werkdagen: in overleg
  • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaringsjaren tussen de € 3.080,79 en € 4.601,31 bruto per maand op basis van een fulltime functie van 36 uur per week (CAO Jeugdwet).
  • Als teamlid ontvang je coaching op het gebied van hoogbegaafdheid en je eigen ontwikkeling
  • Start functie: bij voorkeur 2 september 2024 
  • Standplaats: Zwolle

Profiel

Je bent een jeugd- en gezinswerker met affiniteit met hoogbegaafdheid en bent bereid tot verdieping. Je kunt aansluiten op de diepe gelaagdheid van hoogbegaafde jeugdigen en hun ouders. Je herkent systemen, werkt vanuit ieders belang en weet dit om te zetten in een effectief plan. Je handelt vanuit menselijk contact, compassie, verbinding, gelijkwaardigheid, begrip en integriteit. 

Je kunt observeren, interveniëren waar nodig en rapporteren aan zowel collega’s, ouders en andere betrokkenen, waarbij eigenaarschap van de jeugdige voorop staat. Je bent in staat om gezinsdynamiek, groepsdynamiek en het persoonlijke proces van de hoogbegaafde jeugdige op een passende manier te volgen en aan te sturen. 

Je bent authentiek, kent jezelf steeds beter, ontwikkelt jezelf, je hebt zelfreflectie, humor en je durft te klunselen. Je begrijpt welke impact jij hebt op anderen en hoe je dit op een effectieve manier kunt inzetten. 

Je houdt je eigen kennis actief op peil en deelt opgedane kennis met collega’s. Je kunt zelfstandig werken in teamverband. 

Je bent in het bezit van een HBO-bachelor diploma Social Work profiel Jeugd of Pedagogiek profiel Jeugd of een soortgelijk diploma en je bent geregistreerd bij een gecertificeerde instelling.

Procedure

Als je wilt solliciteren op deze functie dan ontvangen we graag een motivatiebrief en een cv. 

Sollicitaties kunnen tot en met 21 juli 2024 worden gestuurd via info@gelukkighb.nl naar Martin Snijders en Rineke Derksen. In de week van 22 juli 2024 zullen we een eerste selectie maken en contact opnemen met geschikte kandidaten voor een eerste gespreksronde. Een tweede gespreksronde zal plaatsvinden na 19 augustus 2024. We zullen de gespreksdatum met de kandidaat afstemmen gezien de vakantie periode.

Aanvullende informatie

Voor aanvullende informatie mag je een mail sturen naar info@gelukkighb.nl. We nemen dan contact met je op. 

 

Pin It on Pinterest

Icons made by Dave Gandy from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY